Over mij

Nienke Jolien Photography Fotografie Groningen

Mijn liefde voor fotografie

Hi! Ik ben Nienke. Ik vertel je graag meer over mezelf, zo kun je mij een beetje leren kennen. Fotografie is voor mij begonnen als hobby. Toen ik in 2013 een half jaar in Londen studeerde wilde ik zoveel mogelijk van deze stad vastleggen. Ik had een klein Kodak cameraatje en een smartphone waar ik veel foto’s mee maakte. Niet in de kwaliteit van een mooie spiegelreflex natuurlijk, maar wel hele waardevolle foto’s van mooie herinneringen.

Van hobby naar werk

Omdat ik hier ook begon met bloggen ging ik mij verdiepen in het maken van foto’s voor deze blog. Zo kwam ik in aanraking met de term ‘influencers’ en begon ik voor verschillende bloggers uit Groningen outfit foto’s te maken. Zo is mijn liefde voor het fotograferen van mensen begonnen. In 2018 heb ik mijn bedrijf Nienke Jolien Photography opgericht en sindsdien heb ik al mooie mensen en projecten mogen vastleggen.

Het liefst leg ik zoveel mogelijk vast, herinneringen maken. Mijn camera gaat dan ook altijd met mij mee. De kunst van het fotograferen laat mij niet meer los.

“The earth without art is just eh.”

Trouwfotograaf Bruiloft fotografie

Interieurfotografie en styling

Hoewel ik tegenwoordig de focus leg op lifestyle- en trouwfotografie, heb ik ook veel ervaring in het fotograferen van interieurs. Mijn liefde voor interieurfotografie is ontstaan door mijn achtergrond in de makelaardij. Huizen en interieur heb ik altijd al leuk gevonden en na mijn hbo studie heb ik een aantal jaren gewerkt als Kandidaat makelaar (K-RMT) in Groningen. Het liefst ben ik altijd creatief bezig dus het was voor mij een logische stap om fotografie en huizen te combineren. Met de opleiding verkoopstyling van House of Kiki (bekend van diverse RTL programma’s) ben ik van alle markten thuis als het aankomt op het stylen en verkopen van een woning. Ik ben de tel kwijt maar inmiddels heb ik honderden huizen mogen fotograferen voor diverse makelaars in Noord Nederland.

Een reflectie van wat je wilt overbrengen

Ik ben altijd opzoek naar het mooiste licht, fantastische plekjes en speciale momenten. Mijn stijl kan je omschrijven als warm, ongedwongen, romantisch en met oog voor detail. Ik ben perfectionistisch dus ga altijd voor het perfecte plaatje. Ik heb een achtergrond in de makelaardij, maar na een burn-out besloot ik mijn creatieve hart te volgen en fulltime te gaan fotograferen want ik ben het liefst altijd creatief bezig. Graag zoek ik de schoonheid in kleine dingen. Een goede foto is voor mij niet alleen een leuk plaatje, maar ook een reflectie van dat wat je graag wilt overbrengen.

“I look and think before opening the shutter. The heart and mind are the true lens of the camera.”

Trouwfotograaf Bruiloft fotografie

Vertellen van jouw verhaal

Je kan mij omschrijven als nuchter maar ook als een gevoelsmens. Voor mij is het belangrijk dat jij helemaal jezelf kan zijn voor de camera, dan zorg ik ervoor dat je op je mooist op de foto staat. Door mijn introverte karakter en rustige en vriendschappelijke benadering hoop ik er voor te kunnen zorgen dat de fotoshoot voor jou een unieke en leuke ervaring vol plezier zal zijn. Of het nu een bruiloft of een lifestyle fotoshoot is, ik houd ervan om kwetsbare en gelukkige momenten vast te leggen. Geen stomme poses, gewoon zoals je bent. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Dat jij voor mijn camera staat vind ik een eer en ik kan er erg van genieten om jou blij te maken met mooie foto’s. I shoot, you shine!

Wil je weten wat ik voor jou kan doen of de mogelijkheden bespreken? Stuur me dan een bericht.

Trouwfotograaf Bruiloft fotografie

Wat feitjes over mij op een rijtje:

Ik fotografeer altijd al met Canon #teamcanon

Ik ben stiekem wel een beetje verslaafd aan Instagram

Ik wacht nog steeds op mijn Hogwarts brief (echte Harry Potter fan)

Ooit zou ik graag een bruiloft willen fotograferen op een sprookjesachtig chateau in Frankrijk of in de woeste highlands van Schotland. Wie wil?

Je hoort mij wel eens zeggen: believe in your inner Beyoncé. Want als zij de top kan bereiken, kan jij dat ook

Londen is mijn tweede thuis

Ik mag graag reizen en houd van cultuur snuiven

Ik speel graag muziek van Ludovico Einaudi op de piano

Als het Brits, minimalistisch, rosé goud, chocolade of koffie gerelateerd is, then it’s probably my kinda thing

Stay connected

Mijn favoriete manier om in contact te blijven is via Instagram en e-mail. Ik hoor graag jouw leuke ideeën en wensen en ik denk graag met je mee! Zie ik jou snel voor mijn lens?

Trouwfotografie Groningen

stuur een bericht